Asbet EnerjiAsbet Enerji

İletişim:

+90 533 577 27 37

Tarımsal Sulama

Tarımsal sulamada faturasız üretime geçmek son derece önemlidir. Üretimin en büyük girdilerinden biri enerji olduğuna göre enerji üzerinde yapılacak her tasarruf doğrudan üretim maliyetlerini etkiler. Bu nedenle enerji maliyetinizi ne kadar düşürebilirseniz, kârlılık oranınızı aynı ölçüde artırmanız mümkün hale gelecektir.

Güneş enerjisiyle enerji maliyetinizi sıfıra düşürebilirsiniz.

Arazinizin konumu, büyüklüğü ve yatırım gücünüze bağlı olarak kurulacak Güneş panelleri, üretim maliyetlerinizdeki enerji payınızı tamamen sıfıra düşürebilir. Böylelikle üretim yaparken kullanacağınız sulama enerjisi için şebeke elektriği kullanmazsınız ve faturanız sıfırlanır. Bedava enerjiyle tarlanızı sulamanın keyfini sürersiniz.

Jeneratör yerine Güneş panelleri

Jeneratör kullanımı, tarımsal sulamada çok kullanılan yöntemlerin başındadır. Bununla birlikte birçok sorunu da beraberinde getirir. En büyük sorun, akaryakıt maliyetleridir. Bununla birlikte akaryakıtın taşınması, jeneratör ısınması, teknik arızalar gibi sebeplerle sulamanın yarım kalmasına neden olur. Yetersiz sulama ürün verimini ve dolayısıyla kârlılığı etkiler. Güneş enerji panelleriyle bu sorunların hiçbiri yaşanmaz, enerji tamamen bedavadır ve jeneratör ile karşılaştırıldığında tartışmasız üstünlüğe sahiptir.

Öztüketim

Öztüketim, gündüz elektriğini yoğun kullanan işletmeler ve konutlar için mükemmel bir sistemdir. Güneşin parladığı her an sınırsız enerji kullanımına olanak verir. Tüm cihazlarınızı gündüz enerjisiyle tamamen bedava çalıştırabilirsiniz ve elektriğe beş kuruş ödemezsiniz.

Güneşin olmadığı zamanlar ya da yetersiz enerji ürettiği zamanlar şebeke elektriğine geçiş yaparak enerji tasarrufu sağlamış olursunuz.

Öztüketim sistemi kurmak için evrak ve prosedür yoktur!

Çatınız uygun bir konumdaysa, ihtiyacınız elektrik enerjisini sağlamak için kuracağınız Güneş panelleri için herhangş bir merciden izin almanıza, evrak onaylatmanıza gerek yoktur. Öztüketim tamamen kişiye ya da işletmenize özel bir yatırımdır. Tüm maliyetleri tarafınızdan karşılandığı için izin gerektirmez.

Güneş olmadığında öztüketim işe yaramaz mı?

Güneşten elde edilen enerji yetersiz kaldığında sisteminizi şebeke elektriği ile kullanmaya devam edebilirsiniz. Böylelikle enerjinizi tasarruflu kullanmış olursunuz. Daha önce de bahsettiğimiz üzere öztüketim modeli yoğun olarak gündüz elektrik ihtiyacı olan işletmeler için uygundur.

ON GRID Şebeke bağlantılı sistemler

Elektriğinizi kendiniz için üretip fazlasını şebekeye satabildiğiniz sistemler için kullanılan terimdir. Bu sistemler doğrudan şebekeye bağlıdır ve ürettiğiniz tüm elektriği şebekeye verirsiniz. Kendi kullandığını elektriği de şebekeden alırsınız. Her ay, yaptığınız anlaşmaya göre tükettiğiniz elektrik ve üretiminiz hesaplanarak aradaki fark size ödenir ya da siz şebekeye ödeme yaparsınız.

Şebeke bağlantılı sistemler ile para kazanabilir miyim?

Şebeke bağlantılı sistemler için belli kilovat üzerinde üretim yapacak özel işletmeler ve tüzel kuruluşlar için lisans alma zorunluluğu bulunmaktadır. 1 MW ve üzeri üretim yapacak elektrik santralleri için (2022 yılına ait bilgi olup düzenlemelerle değişebilir) lisans alma zorunluluğu bulunmaktadır. 1 MW altında üretim yapacak işletme ya da özel kişiler, dağıtım şirketiyle 10 yıllık geri alım anlaşması yapabilirler. Konuyla ilgili kanun ve mevzuat değiştiği için sağlıklı bilgiyi WhatsApp iletişim hattımız ya da sosyal medya (Facebook, İnstagram) hesaplarımız kanalıyla bizlere ulaşmak suretiyle sorabilirsiniz.

Hakkımızda

Asbet Enerji olarak Ege Bölgemizde faaliyet gösteriyoruz. Bizimle ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler, REFERANSLARIMIZ bölümümüze giderek, yaptığımız işlere göz atabilir, teslim edilen işlerle ilgili (eğer belirtilmişse) müşterilerimize ASBET ENERJİ hakkında sorular yöneltebilir.